Om Jørgen Hansen

Musik og Hi-Fi entusiast med passion for video og fotografisk præsentation.
Bosat i Svendborg på Sydfyn.

Fotograf og webdesigner

Arbejder som freelancer med fotoarbejde, videoproduktion, grafisk layout samt webdesign og webshop administration.

Citat: "Alt for mange mennesker har større viden om hvad der sker på den anden side af jordkloden og samtidig meget begrænset viden om aktiviteter lige "rundt om hjørnet" i nærmiljøet og lokalsamfundet". (Jørgen Hansen)

Visuel passion

Foto og film interesse startede allerede som 10 årige. Dengang, min far lavede optagelser med et smalfilm kamera og efter fremkaldelse blev optagelsen fremvist direkte på stuevæg. Vildt imponerende dengang og jeg var solgt til den imponerende visuelle effekt ! Mit første fotokamera i 70´erne var et Japanske Homer No.1 mini kamera som var mindre end et moderne GoPro Hero. Kamera benyttet 17,5mm filmrulle og 14x14mm S/H negativer. Papirfremkaldelse 6x6cm med hvid kant.

Første fotokamera

Citat: "Videns største fjende er ikke uvidenhed, det er illusionen om viden". (Stephen Hawking)

Skoleelev på højttalerfabrik

Skoleelev på højttalerfabrik

Som skoleelev startet det med avisuddeling og senere som teenager blev den første arbejdsløn tjent efter skoletid som medhjælper på en større højttaler fabrik. Her blev produceret højttalere kabinetter med materiale udskæring, samling og pålægning af træfiner samt lakering. Efterfølgende blev højttaler enheder monteret med typisk 12" eller 15" basenhed, driver med horn og linse samt delefilter med kabelføring i montage afdelingen. Dengang var højttalere generelt usædvanlig store og særdeles tunge.

Citat: "Den som lukker øjnene for fortiden bliver blind i nutiden". (Richard von Weizsäcker)

Paradigme skift

I 2001 valgte jeg at skifte til fotobranchen. Det blev et paradigme skift fra Hi-Fi entusiasme til min langvarig barndoms interesse med fotografering og videofilm. En opløftende realitet blev dermed til et livslangt passion med engagement for formidling af visuel kommunikation.

Citat: "Uden afvigelse fra normen er fremskridt ikke muligt". (Frank Zappa)

Alsidig erfaring

Jeg har udført mange forskellige videoproduktioner gennem tiden.  Hele 7 år produktion for dagplejen i Københavns kommune. Filmarbejde hos et større lokal-tv samt partnerskabet og den bolig sociale helhedsplan på Amager samt Aktive Boligområder i Svendborg.  Der er udarbejdet filmprojekter fx om krigsveteraner for Slagelse kommune og parterapi med parterapeut Carl-Mar Møller.

Efteruddannelser

Kurser indenfor grafisk layout, kamera teknik, billedanalyse og journalistisk formidling mfl. Webintegrator uddannelse på Københavns tekniske skole og RTS Roskilde samt FTP Film og Tv produktion.

Citat: "Intet er for evigt i denne verden, ikke engang vores problemer". (Charlie Chaplin)

Sygdom & ny lokation

Efter fire knæoperationer og en større rygoperation med eferfølgende længerevarende sygdomsforløb og genoptrænings blev det besluttet, at fraflytte fødeøen Amager og rykke boligen til det dejlige Sydfyn i 2015.  Her er ny himmel med plads og rum til fysisk og mentalt restituerering og samtidig skabt nye private kontakter og erhvervs netværk. 

Sygdom efter en større rygoperation

Citat: "Kend reglerne, så du ved, hvordan du bryder dem ordentligt". (Dalai Lama)

Visuelle eksperimenter

I flere år har jeg sideløbende eksperimenteret med studie teknisk udstyr og digitale platforme. Green screen og lyssætning med både analoge, led og RGB tube systemer. Lystelt til packshot produktfoto og interaktiv 360° rotations fotos samt 3D interaktiv panorama fotos af boligindretning og boligområder med jump links.  

Medieproduktion på Sydfyn

Tilknytning og samarbejde med flere virksomheder på Sydfyn som har haft glæde af de faglige kvaliteter med opgave løsning af såvel store som små arbejdsprojekter.  

Citat: "Jeg har haft tusinder af bekymringer, de færreste er blevet til noget". (Mark Twain)

Nye teknologiske udfordringer

I 2016 investeres i den første semi professionelle drone som vendte op og ned på visuelle muligheder indenfor foto og videoproduktion. I 2021 blev den seneste drone EU certificering OPEN kategori A1/A2/A3 bestået. I 2023 blev den nye danske lovgivning med drone registrering hos trafikstyrelsen som droneoperatør og fjernpilot med lovpligtig erhvervs forsikring.

Citat: "Der er altid noget du kan få succes med uanset hvor svært livet end måtte se ud". (Stephen Hawking)