Om Jørgen Hansen

Fotograf med passion fotografisk præsentation og levende billeder med lyd siden barnsben. Musik og Hi-Fi entusiast. Værdsætter lystfiskeri og naturen. Bosat i Svendborg på Sydfyn.

Fotograf og webdesigner

Arbejder som freelance med fotoarbejde, videoproduktion, grafisk layout samt projekt arbejde med webdesign og webshop administration.

Fotograf i Svendborg - Privatfoto og reportagefoto on-location på Sydfyn

Citat: "Videns største fjende er ikke uvidenhed, det er illusionen om viden". (Stephen Hawking)

Visuel passion

Foto og film interesse startede allerede som 10 årige. Dengang, min far lavede optagelser med et smalfilm kamera og efter fremkaldelse blev optagelsen fremvist direkte på stuevæg. Vildt imponerende dengang og jeg var solgt til den imponerende visuelle effekt ! Mit første fotokamera i 70´erne var et Japanske Homer No.1 mini kamera som var mindre end et moderne GoPro Hero. Kamera benyttet 17,5mm filmrulle og 14x14mm S/H negativer. Papirfremkaldelse 6x6cm med hvid kant.

Fotograf i Svendborg - første fotokamera Homer no.1

Citat: "Undervurdere aldrig kraften af menneskelig dumhed". (Brian Cox)

Skoleelev på højttalerfabrik

Skoleelev på højttalerfabrik

Som skoleelev startet det med avisuddeling og senere som teenager blev den første arbejdsløn tjent efter skoletid som medhjælper på en større højttaler fabrik. Her blev produceret højttalere kabinetter med materiale udskæring, samling og pålægning af træfiner samt lakering. Efterfølgende blev højttaler enheder monteret med typisk 12" eller 15" basenhed, driver med horn og linse samt delefilter med kabelføring i montage afdelingen. Dengang var højttalere generelt usædvanlig store og særdeles tunge.

Citat: "Den som lukker øjnene for fortiden bliver blind i nutiden". (Richard von Weizsäcker)

Radio/tv branchen

Butik uddannelse i branchen forsatte med ansættelse i den landsdækkende Radio/Tv virksomhed Audioscan med import og direkte salg til kunden. Det resulteret i solid salgs erfaring med dybdegående produktviden og teknisk indsigt med radio/tv/video udstyr, marketing og annonce layout til både fagmagasiner og lokalaviser. Efter navneændring af butikskæden, blev det til yderligere 4 år som 1.mand og butikschef hos Hi-Fi Klubben. Sammenlagt 22års ansættelse i branchen.

Certificeret Drone fotograf og operatør i Svendborg

Citat: "Jeg har ikke fejlet. Jeg har bare opdaget 10.000 måder, som ikke virker". (Nikola Tesla)

Fotograf i Svendborg - inhouse mini fotostudie

Paradigme skift

I 2001 valgte jeg at skifte til fotobranchen. Det blev et paradigme skift fra audio/video entusiast til min barndoms interesse med fotografering og video. En opløftende realitet blev dermed til et livslang passion og engagement med kreativ formidling af visuel kommunikation.

Citat: "Uden afvigelse fra normen er fremskridt ikke muligt". (Frank Zappa)

Alsidig erfaring

Jeg har udført mange forskellige videoproduktioner gennem tiden.  Hele 7 år produktion for dagplejen i Københavns kommune. Filmarbejde hos et større lokal-tv samt partnerskabet og den bolig sociale helhedsplan på Amager samt Aktive Boligområder i Svendborg.  Der er udarbejdet filmprojekter fx om krigsveteraner for Slagelse kommune og parterapi med parterapeut Carl-Mar Møller.

Efteruddannelser

Kurser indenfor grafisk layout, kamera teknik, billedanalyse og journalistisk formidling mfl. Webintegrator uddannelse på Københavns tekniske skole og RTS Roskilde samt FTP Film og Tv produktion.

Fotograf i Svendborg med passion for videoproduktion

Citat: "Intet er for evigt i denne verden, ikke engang vores problemer". (Charlie Chaplin)

Sygdom & ny lokation

Efter fire knæoperationer, større rygoperation og efterfølgende længerevarende sygdom med intensiv genoptræningsforløb blev det besluttet, at fraflytte fødeøen Amager og rykke boligen til det dejlige Sydfyn. Her er ny himmel med plads og rum til fysisk og mentalt restituering. Bosætningen har skabt nye private kontakter og et større erhvervs netværk. 

Måtte gennemfører en større rygoperation

Citat: "Kend reglerne, så du ved, hvordan du bryder dem ordentligt". (Dalai Lama)

Fotograf i Svendborg - produktfoto i mobilt lystelt

Visuelle eksperimenter

I flere år har jeg eksperimenteret med forskellig teknisk udstyr og digitale platforme. Green screen og lyssætning med analoge, led og RGB tube systemer. Lystelt til packshot produktfoto og interaktiv 360° rotations fotos og 3D interaktiv panorama fotos. Og ikke mindst DSLR gimbal systemer og de nyeste droner på markedet.

Medieproduktion på Sydfyn

Tilknytning og samarbejde med flere virksomheder på Sydfyn har ført til glæde for de faglige kvaliteter med visuelle opgave løsninger af såvel store som små.  

Citat: "Jeg har haft tusinder af bekymringer, de færreste er blevet til noget". (Mark Twain)

Nye teknologiske udfordringer

I 2016 sker den første investering i en semi professionel kameradrone. Det kom til at vende op og ned på de visuelle muligheder indenfor foto og videoproduktion. I 2021 blev drone flyve certificering OPEN kategori A1/A2/A3 bestået ift. EASA Droneforordning EU 2019/947. I 2023 blev den seneste danske lovgivning - dronebekendtgørelsen BEK 1649 indfriet med drone registrering hos trafikstyrelsen som både droneoperatør og fjernpilot med lovpligtig erhvervs forsikring.

Certificeret Drone fotograf og operatør i Svendborg

Citat: "Der er altid noget du kan få succes med uanset hvor svært livet end måtte se ud". (Stephen Hawking)