Om Jørgen Hansen

"Passion for teknik og visuel kommunikation"

Historien om idemager bag projektet. Fra hobby interesse, erhvervs erfaring og uddannelse til passion for teknik og videreformidling af den gode historie gennem visuel kommunikation.

Idemager bag projektet

Jeg er butiksuddannet og har sammenlagt arbejdet 22 år i radio/tv branchen. Herefter 7 år i fotobranchen som 1.mand og butikschef hos Bingofoto. Siden barnsben har jeg været hobby fotograf indtil faglig erhvervs start i fotobranchen - 2001. Sammenlagt har jeg 30 års erfaring indenfor butikssalg og kundeservice. I dag arbejder jeg primært som freelancer med medieproduktion indenfor foto, film og webdesign og er bosat i Svendborg  på Sydfyn. Herunder kan du læse den korte profil historie.

Teknik i børnehøjde

Foto og film interessen startede allerede som 10 årige. Dengang, så jeg min far optage med et smalfilm kamera og efter fremkaldelse blev optagelsen afspillet med et lysapparat direkte på stuevæg. Vildt imponerende og jeg var solgt !  Mit første fotokamera i 70´erne var et Japanske Homer No.1 mini kamera som er på størrelse med et moderne GoPro kamera. Kameraet benyttet 17,5mm filmrulle og 14x14mm S/H negativer kunne papirfremkaldelse i 6x6cm med hvid kant. Som teenager og skoleelev tjente jeg mine første arbejdsløn efter skoletid som medhjælper i et større snedkeri som produceret både højttalere kabinetter og montering af driver og delefilter i montage afdelingen... Dengang var højttalere meget store.

Opstart af Audioscan Hi-Fi Studio

Efter butiks uddannelsen var jeg med under hele opstarten af faderens franchise virksomhed i samarbejde med "direkte til dig" virksomheden Audioscan i 1984. Det resulteret i gode erfaringer indenfor radio/tv/video udstyr, marketing og annonce layout til fagmagasiner og lokalaviser. Dengang var der stor efterspørgsel på gode store højttalere. Det betød udvidet teknisk erfaring som konstruktør assistent og et utal af højttalere blev bygget og solgt direkte til kunden. Senere i arbejdsmarked forløbet blev det også til arbejde som teknisk assistent med service og reparation af af cd-afspillere og videomaskiner på intern værksted. Efter butiks skift blev det også til 5 års arbejde som 1.mand og butikschef hos både Hi-Fi Klubben og Expert i København.

Brancheskift til Bingofoto

Erhvervs skift i 2001 til fotobranchen først som 1.mand og senere butikschef. Udover salg, indkøb og ledelse blev der også arbejdet med  filmfremkaldelse på Agfa MCS-101, digital billedbehandling, dias og negativ scanning på Reflecta DigitDia 7000 og mere end 4000 video overspilninger fra kamerabånd til dvd. De syv år i fotobranchen blev det afgørende vendepunktet for, at kunne dyrke min personlige hobby der naturligvis også kom til at berører både filmoptagelser og redigering samt den nødvendig computer teknik.

Efteruddannelse

Efter god og solid erhvervs erfaring i fotobranchen samt tre knæoperationer viste jeg, at videre udvikling af den personlige og tekniske udvikling lå i forlængelse af eksisterende og dermed som perler på en snor... nøgleordet var kommunikation.  Jeg gennemførte derfor både efteruddannelse som FTP film-tv produktion og webintegrator i København og Roskilde tekniske skole. Efterfølgende blev kompetencer suppleret med kurser i billedbehandling, kamerateknik, journalistisk formidling og grafisk layout. 

Frivilligt arbejde

Jeg var på daværende tidspunkt også engageret i fritiden med arbejde som filmfotograf og redigeringstekniker på Kanal Urban lokal-tv som senere blev arbejde med reportagefilm og beboerjournalistisk formidling for Partnerskabet på Amager. Senere i perioden oprettet jeg en forening med fotoklub og tilhørende studie samt bestyrelsesarbejde i Urbanplanen på Amager.

Projekt arbejde med webdesign

I 2011 var jeg ansat som projekt medarbejder hos John Hansen A/S og Selskabslokalerne med webdesign udvikling og grafisk layout til brochure folder og flyvers. Herefter blev det til en projekt ansættelse hos virksomheden Digital Gruppen ApS med alsidige arbejdsopgaver indenfor webmaster, varesalg, indkøb og kundeservice.

Hobby passion til freelance

Overordnet set er freelance arbejde med filmproduktion og webdesign kom snigende ind ad bagdøren pga deltagelse og engagement i lokalområdet. Først blev det til 7 års DVD filmproduktion for dagplejen i Kbh. kommune. Senere blev det til filmarbejde for Kanal-Urban, KV valgvideo, reportagefilm fra Urbanfestival og ikke mindst film om parterapi med Carl-Mar Møller samt dokumentar om PTSD ramte krigsveteraner. Efter en større rygoperation og et længere varige sygdomsforløb besluttet jeg, at flytte til Sydfyn i 2015. Her har jeg trods kroniske smerter forsøgt, at holde flaget oppe med bla filmproduktion i studie og reportagefilm for Radio Diablo i Svendborg, filmproduktion for Sydfyns Tv, bestyrelsesarbejde og webudvikling for Boligselskabet Sydfyn samt diverse foto/film og webdesign aktiviteter for virksomheder på Sydfyn og Langeland.

Faglige kompetencer

  • Butiks uddannet i salg & indkøb, kundeservice, administration, annoncer, marketing.
  • Photoshop billedbehandling. Premiere Pro filmredigering. After Effect animation.
  • FTP uddannet - Film-&Tv produktions ass. på Københavns tekniske skole.
  • Webintegrator uddannelse på København og Roskilde tekniske skole.
  • Kurser: Billedanalyse, kamera teknik, journalistisk formidling, grafisk design/layout.
  • EASA & TBST 2021 - Drone kompetence certifikat A1+A2+A3 hos MyDroneAcademy.

Udgivet artikler om aktiviteter

Remiseparken set gennem Jørgens linse
Ildsjælen bag kameraet
Foto videoklub til urbanfestival
urbanplanens nye video portal