Fotograf i Svendborg med passion for visuel kommunikation

"Passion for visuel kommunikation"

CV historien

Jørgen Hansen

Hobby interesse med foto og film startet allerede fra barnsben. Uddannelse i detailbranchen med lang erhvervs erfaring gennem ansættelser indenfor teknisk salg, indkøb, kundeservice og administration. Efteruddannelse og kurser indenfor foto, film og webdesign. Passion for visuel kommunikation med højt informations niveau kombineret med faglig udvikling har været afgørende markører i jobansættelse. 

Personlig engagement og faglighed er nøgle parametre for et tilfredsstillende salg og kunderelationer. Nutidens interaktion og online løsninger til brugerne skal være 100% transparent. Afsenders information og dialog skal være i god balance således at modtager får et højt niveau af troværdig forståelse. De gode og informative historier fortælles forsat gennem content management med fokus på virksomhedens omdømme, produkt kvalitet og kundeservice.

I dag er informations flow´et af stor betydning for de fleste mennesker. Derfor er kontrolleret benyttelse af moderne software og digitale værktøjer vigtig for, at brugerne får den bedste læsevenlighed og forståelse af budskabet. Det er en afgørende parametre for afsender og modtager på nutidens online platforme.

Herunder uddrag af cv historien.

CV - Status

Uddannet i detailbranchen, Film & Tv produktion, Webintegrator samt Drone pilot og operatør. Bosat i Svendborg på Sydfyn.

Radio/Tv branchen

Butiksuddannet i detailhandlen med 22 års ansættelse som sælger og butikschef i radio/tv kæden - Audioscan og Hi-Fi Klubben.

Fotobranchen

Erhvervs skift til fotobranchen med 7 års ansættelse som sælger og butikschef hos Bingofoto på Amager i København. 

Fotograf i svendborg - Inhouse fotostudie

Radio/tv branchen

Efter butiks uddannelsen blev deltagelse med opstart af faderens franchise virksomhed i samarbejde med "direkte til dig" virksomheden Audioscan i 1984. Det resulteret i solid salgs erfaring indenfor radio/tv/video udstyr, teknisk indsigt og viden, marketing og annonce layout til fagmagasiner og lokalaviser. Dengang var der stor efterspørgsel på selvbyg højttalere. Det betød udvidet teknisk erfaring både som konstruktør assistent med udvikling samt færdig montering af højttalere og direkte salg til kunden. Senere i forløbet kom nye arbejdsopgaver til med teknisk assistent opgaver med service og reparation af primært cd-afspillere og videomaskiner på intern værksted. Efter navneændring og jobskifte blev det til yderligere 4 års ansættelse som 1.mand og butikschef hos Hi-Fi Klubben Amager.

Tidligere ansættelse Audioscan og Hi-Fi Klubben
CV Historie - tidligere ansættelse hos Bingofoto

Brancheskift

Erhvervs skift i 2001 til fotobranchen gav nye spændende faglige kompetencer. Efter kun et halv års ansættelse som sælger hos Bingo Foto blev det til opgradering først som 1.mand og senere som butikschef. Her blev arbejdet med salg, indkøb og personale ledelse samt løsnings orienteret kunde opgaver med filmfremkaldelse på Agfa MCS-101, photoshop billedbehandling, dias og negativ scanning på Reflecta DigitDia 7000 og mere end 4000 video overspilninger fra diverse typer kamerabånd til dvd. Syv år i fotobranchen blev et afgørende vendepunktet for, at kunne dyrke den personlige hobby interesse med foto/video produktion. Dette kom naturligvis til at berører alt fremtidig fotoarbejde, videoproduktion samt Adobe redigerings software og ikke mindst computer erfaring med hardware installationer og avanceret software værktøjer.

Optagelser fra EM92

Nogle af de første kamera optagelser var med et Siemens VHS-C analog kamera med et billedformat på 4:3 og en opløsning på 720x576px. Optagelserne er dateret tilbage til den berømte dag, da fodboldlandsholdets  europamestre fra EM92 blev hyldet med kæmpe kortege fra Kastrup lufthavn, ned gennem Amagerbrogade og videre til Rådhuspladsen i København.

Filmoptagelser fra fodbold landsholdet EM92
Blandt de første HD video optagelser i Danmark til Tour De France i 2006

Første HD video

Blandt de første i Danmark med brug af High Definition 1080 HD kamera optagelser. Det skete helt tilbage i 2005 med de berømte Sony HDR-HC1E/HC3E videokamera. HD optagelser foregik i Strasbourg under daværende Tour de France i 2006. Med VIP adgang gav det mulighed for, at komme helt tæt både de verdenskendte cykelryttere fx Bjarne Riis, BS, Sastre, Voigt og mange flere. Under VIP arrangementet medvirket Nikolaj Kirk fra "Nak & Æd" som både var køkkenchef og foredragsholder med den klassiske "det bimler og bamler" underholdnings attitude i madkunsten fantastiske univers. Det blev til rigtig flotte digitale HD optagelser som desværre var flere år forud for sin tid. Dengang fandtes nemlig ingen afspilnings muligheder og Blu-Ray afspiller var endnu ikke opfundet. Video optagelser blev derfor konverteret "down" til DVD medie og der blev benyttet Dolby surround 5,1 lydmix med den franske komponist og synthesizer guru Jean-Michel Jarre. 

Efteruddannelse

Efter nogle hæsblæsende år med solid erhvervs erfaring i radio/tv og fotobranchen var den personlige og faglige udvikling lige til højrebenet som perler på en snor... nøgleordet var visuel kommunikation. Derfor gennemføres efteruddannelse både som FTP film-tv produktion assistent og webintegrator på København og Roskilde tekniske skole. Efterfølgende blev kompetencerne suppleret med kurser i billedbehandling, kamerateknik, journalistisk formidling, grafisk layout og senest med dronecertifikat.

Webdesign uddannelse hos Københavns Tekniske Skole
Blandt de første i Danmark med fuld HD webdesign

HD hjemmeside

Blandt de første webdesign i Danmark som tilbage i 2009 startede udvikling af nye hjemmesider i 16:9 format med fuld HD 1920x1080px. Websitet blev udarbejdet efter ny strategi, eftersom Tv og computer skærme alligevel vil blive udviklet og solgt i de kommende år til High Definition fremvisning i både i professionelle sammenhæng og til visning på Tv i private hjem. Hjemmeside blev håndskrevet fra A-Z i Html koder uden brug af moderne software og teknologiske hjælpemidler ! 

Frivilligt arbejde

Fra 2003-2014 var en særdeles lærerig periode som frivillig engageret. Fra 2003 til 2009 blev i samarbejde med Københavns kommune produceret dokumentarfilm "Året der Gik"  som handlet om en gruppe dagplejeres hverdag og aktiviteter med dagplejebørn. Filmene blev fremstillet i DVD videoformat og fremvist på årsmøder med forældre og dagplejere. Filmarbejdet forsatte derfra som fotograf og redigeringstekniker hos Kanal Urban lokal-tv med produktion af reportager og redigerings arbejde fra boligforenings fem afdelinger samt beboerjournalistisk formidling med artikler til boligselskabets beboerblad i samarbejde med Partnerskabet og Den Boligsociale Helhedsplan i Urbanplanen på Amager.  Senere i perioden blev det som idemager til oprettelse af fotoklub med stiftende beboerforening og bestyrelsesarbejde for 1800 lejemål i boligselskabets fem afdelinger i Urbanplanen. Foreningen fik stillet et lokale til rådighed samt sponsoreret fotostudie udstyr til gavn for både foreningsmedlemmer og interesseret beboere.

Videoprojekt for Københavns kommune
Grafisk layout til brochure og reklamer for virksomheder

Projektarbejde

Ansættelse i 2011 som projekt medarbejder hos flytte og vognmands firma John Hansen A/S og Selskabslokalerne med webdesign udvikling og grafisk layout til brochure materiale med folder og flyvers.  Herefter blev det til projekt ansættelse hos virksomheden Digital Gruppen ApS i 2012 med alsidige arbejdsopgaver indenfor online webshop, grafisk produktion, annoncering, butiksindretning, varesalg & indkøb samt kundeservice. 

Hobby & freelance

Freelance arbejde med foto, filmproduktion og webdesign kom snigende ind ad bagdøren gennem deltagelse og aktiviteter i lokalområdets mange arrangementer samt gennem netværket. KV17 valgvideo, reportagefilm fra boligselskabs årlige beboerdemokratisk konferencer, Urbanfestivaler i flere år og ikke mindst undervisningsfilm om parterapi med psykoterapeut Carl-Mar Møller samt intern dokumentarfilm fra Slagelse om PTSD ramte krigsveteraners egen historie i panelet med spørgsmål og svar fra pårørende og deltagelse af kommunal ansatte socialrådgivere, psykologer og psykiater.

Dokumentarfilm om krigsveteraner for Slagelse kommune
Projektarbejde for virksomheder i Svendborg på sydfyn

Projektarbejde

Det blev til yderligere opgradering og vedligeholdelse af faglige kompetencer med projekt ansættelse indenfor kamera optagelser og redigering af on-location reportagefilm og live radio interviews hos Radio Diablo i Svendborg. Seneste ansættelse i som medieproduktions medarbejder hos Trading Technology. Her blev udført fotoarbejde, videoproduktion og en hel del webdesign opgaver. Undervejs i projekt ansættelse forløbet tilkom freelance opgaver med fotoarbejde for Svendborg Foto & Video og videoproduktion for Sydfyns-Tv, bestyrelse og fotoarbejde - webudvikling for afdeling hos Boligselskabet Sydfyn samt fotografisk og online orienteret opgaver for private og virksomheder på Sydfyn.

EU Drone certifikat

Bestået eksamen d.4 Februar 2021 med EU drone kompetence certifikat efter de seneste luftfartsregler gældende fra d.1 Januar 2021 fra EASA og Trafikstyrelsen i Danmark. Certifikat OPEN A1/A2/A3 subklassen med flyvekontrol af droner på op til 25kg. Registreret både som droneoperatør fjernpilot med certifikat registrering ift. Trafikstyrelsen seneste droneregler og mærkning d.27 Februar 2023.  Fuld erhvervs forsikret ISO 9900-1 og 9910-1 efter Trafikstyrelsens bekendtgørelse BL 9-4 og EU-forordning 785/2004.

Bestået det nye EU Dronecertifikat pr.1 Januar 2021 hos trafikstyrelsen
Faglig kompetencer

 • Butiks uddannet i Radio/Tv branche, salg & indkøb, kundeservice, annoncer, marketing.
 • Butikschef hos Audioscan og Hi-Fi Klubben i radio/tv branchen og Bingofoto i fotobranchen.
 • Kontor og Virk administration, debet/kreditor, lagerstyring, personale arbejdes/timeplan.
 • Adobe ekspert Photoshop billedbehandling. Premiere pro redigering. AE animation.
 • FTP - Film-&Tv produktions assistent uddannelse på Københavns tekniske skole.
 • Webintegrator - Webdesign uddannelse hos København og Roskilde tekniske skole.
 • Kurser: Billedanalyse, kamera teknik, journalistisk formidling, grafisk layout hos Partnerskabet.
 • Remote work experience med projekt, workout og evaluering via Google Meet og Zoom.
 • Drone kompetence certifikat OPEN A1+A2+A3 - ift. EASA & Trafikstyrelsen hos MyDroneAcademy.
 • Hands-on IT experience. Wordpress webdesign - UX Builder, Divi Elegant Themes, Themler, Artisteer.
 • Udgivet artikler
  Artikel i Amagerbladet - Remiseparken set gennem Jørgens linse
  Artikel i Opslagstavlen på Amager - Ildsjælen bag kameraet
  Artikel om aktiviteter med Foto videoklub til urbanfestival
  Artikel om hjemmeside med urbanplanens nye video portal
  Billedgalleri