Passion for visuel kommunikation

"Passion for visuel kommunikation"

JØRGEN HANSEN

CV historien

Jørgen Hansen

Hobby foto interesse allerede fra barnsben. Uddannelse i detailbranchen, lang erhvervs erfaring med ansættelse indenfor teknisk salg, indkøb og kundeservice samt efteruddannelse og kurser indenfor foto, film og webdesign. Passion for visuel kommunikation med højt informations niveau og faglig udvikling har været afgørende parametre i jobansættelse. 
Nutidens interaktion og løsninger til brugerne gennem personlig engagement har været kendetegnet for at opnå tilfredsstillende resultater i projektarbejdet. 
De gode og informative historier fortælles forsat gennem content management med fokus på virksomhedens omdømme, netværk og kunde segment. 
I dag har informations flow aldrig haft større betydning for mennesker. Derfor er kontrolleret benyttelse af moderne software og digitale værktøjer for, at brugerne får høj læsevenlighed og dermed bedre forståelse af budskabet. 
En vigtig parametre for både afsender og modtager på nutidens online medieplatforme.

Herunder kan du læse uddrag af cv historien om idemager.

Visuel passion

Foto og film interesse startede allerede som 10 årige. Dengang, min far lavede optagelser med et smalfilm kamera og efter fremkaldelse blev optagelsen fremvist direkte på stuevæg. Vildt imponerende dengang og jeg var solgt til den imponerende visuelle effekt ! Mit første fotokamera i 70´erne var et Japanske Homer No.1 mini kamera som var mindre end et moderne GoPro Hero. Kamera benyttet 17,5mm filmrulle og 14x14mm S/H negativer. Papirfremkaldelse 6x6cm med hvid kant.

- Jørgen Hansen -

Skoleelev på højttalerfabrik

Som skoleelev startet det med avisuddeling og senere som teenager blev den første arbejdsløn tjent efter skoletid som medhjælper på en større højttaler fabrik. Her blev produceret højttalere kabinetter med materiale udskæring, samling og pålægning af træfiner samt lakering. Efterfølgende blev højttaler enheder monteret med typisk 12" eller 15" basenhed, driver med horn og linse samt delefilter med kabelføring i montage afdelingen. Dengang var højttalere generelt usædvanlig store og særdeles tunge.

- Jørgen Hansen -

Citat: "Alt for mange mennesker har større viden om hvad der sker på den anden side af jordkloden og samtidig meget begrænset viden om aktiviteter lige "rundt om hjørnet" i nærmiljøet og lokalsamfundet". (Jørgen Hansen)

Radio/tv branchen

Efter butiks uddannelsen blev deltagelse med opstart af faderens franchise virksomhed i samarbejde med "direkte til dig" virksomheden Audioscan i 1984. Det resulteret i solid salgs erfaring indenfor radio/tv/video udstyr, marketing og annonce layout til fagmagasiner og lokalaviser.  Dengang var der stor efterspørgsel på store selvbyg højttalere. Det betød ekstra udvidet teknisk erfaring som konstruktør assistent og et utal af højttalere blev udviklet, bygget og solgt direkte til kunden. Senere i ansættelses forløbet kom nye arbejdsopgaver til fx som teknisk assistent med service og reparation arbejde af primært cd-afspillere og videomaskiner på intern værksted. Efter navne og jobskifte blev det til yderligere 4 års ansættelse som 1.mand og butikschef hos Hi-Fi Klubben Amager og Expert i København.

- Jørgen Hansen -

Brancheskift

Erhvervs skiftet i 2001 til fotobranchen gav hele nye muligheder. Efter 6mdr. arbejde som sælger hos Bingo Foto blev opgradering en realitet først som 1.mand og et år senere som butikschef. Udover arbejdet med salg, indkøb og personale ledelse blev der også arbejdet benhårdt med filmfremkaldelse på Agfa MCS-101, digital billedbehandling, dias og negativ scanning på Reflecta DigitDia 7000 og mere end 4000 video overspilninger fra kamerabånd til dvd. Syv år i fotobranchen blev et afgørende vendepunktet for, at kunne dyrke den personlige hobby interesse med foto/video produktion. Det kom naturligvis til at berører alt fremtidig fotoarbejde, videoproduktion og ikke mindst computer erfaring, hardware teknik samt avanceret redigerings software fra Adobe.

- Jørgen Hansen -

Optagelser fra EM92

Nogle af de første optagelser var med et Siemens VHS-C analog videokamera med et båndformat på 720x576px. Optagelserne er dateret tilbage til den berømte dag, da fodboldlandsholdet fra EM92 blev hyldet med kortege fra Kastrup lufthavn, ned gennem Amagerbrogade og videre ind til Rådhuspladsen i København.

- Jørgen Hansen -

Citat: "Videns største fjende er ikke uvidenhed, det er illusionen om viden". (Stephen Hawking)

HD optagelser i 2006

Første High Definition 1080 pixels filmoptagelser skete helt tilbage i 2006 med det berømte Sony HDR-HC3E. Filmoptagelserne foregik i Strassbourg under Tour de France. Med VIP adgang gav det mulighed for, at komme helt tæt både de verdenskendte cykelryttere fx Bjarne Riis, Sastre, Voigt og mange flere. Under VIP arrangementet medvirket Nikolaj Kirk fra "Nak & Æd" som både køkkenchef og foredragsholder med den klassiske "det bimler og bamler" underholdnings attitude i madkunsten fantastiske univers. Det blev til rigtig flotte digitale HD optagelser som desværre var flere år forud for sin tid. Dengang fandtes nemlig ingen afspilnings muligheder og lagrings medier og Blu-Ray afspiller var endnu ikke opfundet. Video optagelser blev derfor downsize konverteret til DVD medie og tilføjet musik lydspor i  Dolby surround 5,1 med den franske elektronisk synthesizer guru og komponist Jean-Michel Jarre. 

- Jørgen Hansen -

Efteruddannelse

Efter nogle hæsblæsende år med god og solid erhvervs erfaring i radio/tv og fotobranchen i rygsækken viste jeg, at den personlige og faglige udvikling lå til højrebenet og som perler på en snor... nøgleordet var visuel kommunikation. Jeg gennemførte derfor efteruddannelse som FTP film-tv produktion assistent og webintegrator på København og Roskilde tekniske skole. Efterfølgende blev kompetencerne suppleret med kurser i billedbehandling, kamerateknik, journalistisk formidling, grafisk layout og senest med dronecertifikat. n!

- Jørgen Hansen -

Frivilligt arbejde

Fra 2003-2014 var en særdeles lærerig periode som engageret frivillig. Fra 2003 til 2009 blev der i samarbejde med Københavns kommune produceret "Året der Gik" dokumentarfilm om en gruppe dagplejeres hverdag og aktiviteter. Filmene blev fremstillet i DVD videoformat og fremvist på årsmøder med forældre og dagplejere. Filmarbejdet forsatte som fotograf og redigeringstekniker hos Kanal Urban lokal-tv med produktion af reportager og redigerings arbejde fra boligforenings fem afdelinger samt beboerjournalistisk formidling med artikler til boligselskabets beboerblad i samarbejde med Partnerskabet og Den Boligsociale Helhedsplan i Urbanplanen på Amager.  Senere i perioden blev det som idemager til oprettelse af en beboerforening med bestyrelsesarbejde og fotoklub for 1800 lejemål i boligselskabets fem afdelinger i Urbanplanen. Der blev stillet et lokale til rådighed samt et sponsoreret fotostudie til gavn for både fotointeresseret beboere og foreningsmedlemmer.

- Jørgen Hansen -

Citat: "Den som lukker øjnene for fortiden bliver blind i nutiden". (Richard von Weizsäcker)

Projektarbejde

Ny ansættelse i 2011 som projekt medarbejder hos flytte og vognmands firma John Hansen A/S og Selskabslokalerne med webdesign udvikling og grafisk layout til brochure folder og flyvers. Herefter blev det til projekt ansættelse hos virksomheden Digital Gruppen ApS i 2012 med alsidige arbejdsopgaver indenfor webshop, grafisk produktion, butiksindretning, varesalg & indkøb samt kundeservice. 

- Jørgen Hansen -

Hobby & freelance

Freelance arbejde med foto, filmproduktion og webdesign er kommet snigende ind ad bagdøren gennem aktiv deltagelse i lokalområdets mange aktiviteter samt netværket. KV valgvideo, reportagefilm fra beboerdemokratisk konferencer, Urbanfestivaler i flere år og ikke mindst undervisningsfilmene om parterapi med Psykoterapeut Carl-Mar Møller samt intern dokumentarfilm i Slagelse om PTSD ramte krigsveteraners egen historie i panelet med spørgsmål og svar fra pårørende og deltagelse af kommunal ansatte socialrådgivere, psykologer og psykiater.

- Jørgen Hansen -

Citat: "Uden afvigelse fra normen er fremskridt ikke muligt". (Frank Zappa)

Sygdom & ny location

Efter fire knæoperationer og en større rygoperation med der af længerevarende sygdom og genoptrænings forløb blev det besluttet, at fraflytte fødeøen Amager og i stedet rykke boligen til det dejlige Sydfyn i 2015. Her blev der både fysisk og mentalt restitueret og samtidig skabt helt nye private kontakter og erhvervs netværk. 

- Jørgen Hansen -

Mere projektarbejde

Det blev til yderligere opgradering og vedligeholdelse af faglige kompetencer med projekt ansættelse indenfor kamera optagelser og redigering af on-location reportagefilm og live radio interviews hos Radio Diablo i Svendborg. Seneste ansættelse i som medieproduktions medarbejder hos Trading Technology. Her blev udført fotoarbejde, videoproduktion og en hel del webdesign opgaver. Undervejs i projekt ansættelse forløbet tilkom freelance opgaver med fotoarbejde for Svendborg Foto & Video og videoproduktion for Sydfyns-Tv, bestyrelse og fotoarbejde - webudvikling for afdeling hos Boligselskabet Sydfyn samt fotografisk og online orienteret opgaver for private og virksomheder på Sydfyn.

- Jørgen Hansen -

EU Drone certifikat

Bestået eksamen d.4 Februar 2021 med EU drone kompetence certifikat efter de seneste luftfartsregler gældende fra d.1 Januar 2021 fra EASA og Trafikstyrelsen i Danmark. Certifikat OPEN A1/A2/A3 subklassen med flyvekontrol af droner på op til 25kg. Registreret både som droneoperatør fjernpilot med certifikat registrering ift. Trafikstyrelsen seneste droneregler og mærkning d.27 Februar 2023.  Fuld erhvervs forsikret ISO 9900-1 og 9910-1 efter Trafikstyrelsens bekendtgørelse BL 9-4 og EU-forordning 785/2004.

- Jørgen Hansen -

CV - Kort & godt

Butiksuddannet i salg, indkøb og kundeservice med sammenlagt 22 års ansættelse som sælger, 1.mand og butikschef hos Audioscan og Hi-Fi Klubben i radio/tv branchen.
7 års ansættelse i fotobranchen først som 1.mand og senere som butikschef hos Bingofoto.
Arbejdet med billedbehandling og videoproduktion siden 2001 og webdesign fra 2009. 
Arbejder i dag primært med dedikeret projektopgaver med fotoarbejde, videoproduktion og webdesign til for virksomheder som skaber bedre udvikling med visuel kommunikation og synlighed på Sydfyn. 

Faglige kompetencer

 • Butiks uddannet i Radio/Tv med salg & indkøb, kundeservice, administration, personale, marketing.
 • Adobe ekspert Photoshop billedbehandling. Premiere pro filmredigering. After effect animation.
 • FTP uddannelse - Film-&Tv produktions assistent uddannelse på Københavns tekniske skole.
 • Webintegrator - Hjemmeside webdesign uddannelse hos København og Roskilde tekniske skole.
 • Kurser: Billedanalyse, kamera teknik, journalistisk formidling, grafisk layout hos Partnerskabet.
 • Drone kompetence certifikat OPEN A1+A2+A3 - ift. EASA & Trafikstyrelsen hos MyDroneAcademy.
 • Hands-on IT experience. WordPress webdesign - UX Builder, Divi Elegant Themes, Themler, Artisteer.
 • Udgivet artikler
  Remiseparken set gennem Jørgens linse
  Ildsjælen bag kameraet
  Foto videoklub til urbanfestival
  urbanplanens nye video portal
  Billedgalleri