Passion for visuel kommunikation

"Passion for visuel kommunikation"

JØRGEN HANSEN

Om Jørgen Hansen

CV historie om idemager

Fra hobby interesse, uddannelse og erhvervs erfaring med passion for visuel information og interagere via online kommunikation. Den gode og informative historie fortælles forsat ved brug af moderne software og digitale værktøjer til online præsentation på nutidens medieplatforme.

Idemager bag konceptet

Butiksuddannet i salg, indkøb og kundeservice med sammenlagt 22 års ansættelse i radio/tv branchen. Herefter 7 år i fotobranchen som 1.mand og butikschef hos Bingofoto. Har været hobby fotograf siden barnsben og faglig erhvervs udviklet med ansættelse i fotobranchen fra 2001. Sammenlagt er det blevet til 29 års erhvervs erfaring indenfor butikssalg, indkøb og kundeservice. I dag arbejdes der primært som freelancer med visuel kommunikation og medieproduktion indenfor foto, video og webdesign. Er bosat i Svendborg på Sydfyn. Herunder kan du læse mere om CV historien.

Historien starter her:

Foto og film interessen startede allerede som 10 årige. Dengang, min far lavede optagelser med et smalfilm kamera og efter fremkaldelse blev optagelsen fremvist med et lysapparat direkte på stuevæg. Vildt imponerende dengang og jeg var solgt til den imponerende visuelle effekt ! Mit første fotokamera i 70´erne var et Japanske Homer No.1 mini kamera som var mindre end et moderne GoPro Hero. Kameraet benyttet 17,5mm filmrulle og 14x14mm S/H negativer blev papirfremkaldt til 6x6cm med hvid kant.
Som skoleelev startet det med avisuddeling og senere som teenager blev den første arbejdsløn tjent efter skoletid som medhjælper på en større højttaler fabrik. Her blev produceret højttalere kabinetter med materiale udskæring, samling og pålægning af træfiner samt lakering. Efterfølgende blev højttaler enheder monteret med fuldtone, 12" eller 15" basenhed, horn driver samt delefilter med kabelføring i montage afdelingen. Dengang var højttalere store... meget store og særdeles tunge.

Radio/tv branchen

Efter butiks uddannelsen blev det til deltagelse under opstarten af faderens franchise virksomhed i samarbejde med "direkte til dig" virksomheden Audioscan i 1984. Det resulteret i solid salgs erfaring indenfor radio/tv/video udstyr, marketing og annonce layout til fagmagasiner og lokalaviser.  Dengang var der stor efterspørgsel på store selvbyg højttalere. Det betød også udvidet teknisk erfaring som konstruktør assistent og et utal af højttalere blev bygget og solgt direkte til kunden. Senere i ansættelses forløbet kom nye arbejdsopgaver til fx som teknisk assistent med service og reparation af primært cd-afspillere og videomaskiner på intern værksted. Efter jobskifte blev det til yderligere 4 års ansættelse som 1.mand og butikschef hos Hi-Fi Klubben Amager og Expert i København.

audioscan, hi-fi klubben, bingo foto

Skift til fotobranchen

Erhvervs skift i 2001 til fotobranchen som 1.mand og senere butikschef. Udover salg, indkøb og ledelse blev der også arbejdet med filmfremkaldelse på Agfa MCS-101, digital billedbehandling, dias og negativ scanning på Reflecta DigitDia 7000 og mere end 4000 video overspilninger fra kamerabånd til dvd. Syv år i fotobranchen blev et afgørende vendepunktet for, at kunne dyrke den personlige hobby interesse med foto/video produktion og det kom naturligvis til at berører alt fremtidig fotoarbejde, videoproduktion og ikke mindst erfaring med computer hardware samt avanceret redigerings software.

EM92 - HD film i 2006

Nogle af de første optagelser med videokamera var med det analoge format VHS-C 720x576 fra et Siemens camcorder til fodboldlandsholdets EM92 hyldest og kortege fra Kastrup lufthavn og op gennem Amagerbrogade og videre ind til Rådhuspladsen i København. Første HD film i 1080 pixels blev optaget helt tilbage i 2006 med et Sony HDR-HC3E. Filmoptagelserne foregik i Strasbourg under Tour de France. VIP adgang gav mulighed for, at komme helt tæt både verdenskendte cykelryttere fx Bjarne Riis, Sastre, Voigt og mange flere. Nikolaj Kirk fra "Nak & Æd" medvirket som køkkenchef og gav underholdende opvisning og foredrag i madkunst under de forskellige arrangementer. HDV 1080 video formatet var dengang helt nyt og forud for sin tid. Der fandtes nemlig ingen afspilnings muligheder. Filmoptagelserne blev derfor i stedet konverteret til DVD format med Dolby surround 5,1 og selvfølgelig fransk musik af selveste Jean-Michel Jarre.

Efteruddannelse

Efter en god og solid erhvervs erfaring i radio/tv og fotobranchen viste jeg, at personlig og faglig udvikling lå som perler på en snor... nøgleordet var visuel kommunikation. Jeg gennemførte derfor efteruddannelse som FTP film-tv produktion assistent og webintegrator på København og Roskilde tekniske skole. Efterfølgende blev kompetencerne suppleret med kurser i billedbehandling, kamerateknik, journalistisk formidling, grafisk layout og senest med dronecertifikat. 

Frivilligt arbejde

Jeg var på daværende tidspunkt også fritids engageret med arbejde som filmfotograf og redigeringstekniker på Kanal Urban lokal-tv med arbejdsopgaver til reportagefilm og beboerjournalistisk formidling i samarbejde med Partnerskabet og Den Boligsociale Helhedsplan på Amager. Senere i perioden oprettet jeg en beboerforening og fotoklub i Urbanplanen med tilhørende fotostudie og udførte samtidig administrativ bestyrelsesarbejde i foreningen.
john hansen a/s, selskabslokalerne, digital gruppen

Projektarbejde

Ansættelse i 2011 som projekt medarbejder hos John Hansen A/S og Selskabslokalerne med webdesign udvikling og grafisk layout til brochure folder og flyvers. Herefter blev det til projekt ansættelse hos virksomheden Digital Gruppen ApS i 2012 med alsidige arbejdsopgaver indenfor webshop, varesalg, indkøb og kundeservice. Ansættelse fra 2015 som filmfotograf og redigeringstekniker hos Radio Diablo. Ansættelse i 2020 som medieproduktions medarbejder hos Trading Technology.

Fra hobby til freelance

Freelance arbejde med foto, filmproduktion og webdesign er kommet snigende ind ad bagdøren gennem aktiv deltagelse i lokalområdet mange aktiviteter og den boligsociale helhedsplan i en større boligafdeling i København. En af de første større opgaver blev den årlige DVD filmproduktion om hverdag og aktiviteter i dagplejen i Kbh. kommune gennem 7 år. Senere blev det til filmarbejde for Kanal-Urban lokal-tv, KV valgvideo, reportagefilm fra Urbanfestivals og ikke mindst undervisningsfilm om parterapi med Carl-Mar Møller samt intern dokumentarfilm i Slagelse om PTSD ramte krigsveteraner.

Sygdom & ny location

Efter fire knæoperationer og en større rygoperation med deraf længerevarende sygdomsforløb besluttet jeg, at flytte til det dejlige Sydfyn i 2015. Her fik jeg både restitueret og samtidig vedligeholdt kompetencer med kamera optagelser og redigering af on-location reportagefilm og live radio interviews hos Radio Diablo i Svendborg. Dertil tilkom event fotoarbejde for Svendborg Foto & Video og videoproduktion for Sydfyns-Tv, bestyrelse og fotoarbejde samt webudvikling for Boligselskabet Sydfyn plus fotografisk og webdesign orienteret aktiviteter for private og virksomheder på Sydfyn.

Drone certifikat

Bestået eksamen til EU drone kompetence certifikat efter de seneste luftfartsregler gældende fra d.1 Januar 2021 fra EASA (EU) og Trafikstyrelsen i Danmark. Registreret drone operatør og fjernpilot i OPEN A1/A2/A3 klassen med flyvning af droner på op til 25kg. Fuld erhvervs forsikret ISO 9900-1 og 9910-1 efter Trafikstyrelsens bekendtgørelse BL 9-4 og EU-forordning 785/2004

Faglige kompetencer

 • Butiks uddannet i salg & indkøb, kundeservice, administration, personale, marketing.
 • PS photoshop billedbehandling. PP premiere pro filmredigering. AE effect animation.
 • FTP uddannelse - Film-&Tv produktions assistent på Københavns tekniske skole.
 • Webintegrator - webdesign uddannelse på København og Roskilde tekniske skole.
 • Kurser: Billedanalyse, kamera teknik, journalistisk formidling, grafisk layout.
 • Drone kompetence certifikat OPEN A1+A2+A3 - EASA & Trafikstyrelsen 2021
 • Hands-on it experience. Wordpress webdesign - UX Builder, Divi, Themler, Artisteer.
 • Udgivet artikler

  Remiseparken set gennem Jørgens linse
  Ildsjælen bag kameraet
  Foto videoklub til urbanfestival
  urbanplanens nye video portal

  Billedgalleri