"Passion for visuel dokumentation"

JØRGEN HANSEN

Om Jørgen Hansen

Historien om idemager til JH-Medieproduktion

Fra hobby interesse, erhvervs erfaring og uddannelse til passion for visuel kommunikation. Den gode historie fortælles i dag ved brug af moderne digitale værktøjer til online præsentation på tidens medieplatforme.

Idemager bag konceptet

Butiksuddannet i salg, indkøb og kundeservice med sammenlagt 22 års ansættelse i radio/tv branchen. Herefter 7 år i fotobranchen som 1.mand og butikschef hos Bingofoto. Siden barnsben har jeg været hobby fotograf indtil faglig erhvervs start i fotobranchen - 2001. Sammenlagt er det blevet til 29 års erhvervs erfaring indenfor butikssalg og kundeservice. 
I dag arbejdes primært som freelancer med medieproduktion indenfor foto, video og webdesign. Er i dag bosat i Svendborg på Sydfyn. Herunder kan du læse mere om min historie.

Historien starter her:

Foto og film interessen startede allerede som 10 årige. Dengang, så jeg min far optage med et smalfilm apparat og efter fremkaldelse blev optagelsen fremvist med et lysapparat direkte på stuevæg. Vildt imponerende dengang og jeg var solgt ! Mit første fotokamera i 70´erne var et Japanske Homer No.1 mini kamera som var mindre end et moderne GoPro Hero. Kameraet benyttet 17,5mm filmrulle og 14x14mm S/H negativer som kunne papirfremkaldelse til 6x6cm med hvid kant.
Som  skoleelev og teenager tjente jeg den første arbejdsløn efter skoletid som medhjælper i et større snedkeri som produceret højttalere kabinetter med materiale udskæring, samling og pålægning af træfiner. Herefter blev højttaler driver monteret med typisk 12" eller 15" basenhed, horn driver samt delefilter kabelføring i montage afdelingen. Dengang var højttalere meget store og særdeles tunge.

Opstart i radio/tv branchen

Efter butiks uddannelsen var jeg med under hele opstarten af faderens franchise virksomhed i samarbejde med "direkte til dig" virksomheden Audioscan i 1984. Det resulteret i solid salgs erfaring indenfor radio/tv/video udstyr, marketing og annonce layout til fagmagasiner og lokalaviser.  Dengang var der stor efterspørgsel på store selvbyg højttalere. Det betød også udvidet teknisk erfaring som konstruktør assistent og et utal af højttalere blev bygget og solgt direkte til kunden. Senere i ansættelses forløbet kom nye arbejdsopgaver til fx som teknisk assistent med service og reparation af primært cd-afspillere og videomaskiner på intern værksted. Efter jobskifte blev det til yderligere 4 års ansættelse som 1.mand og butikschef hos Hi-Fi Klubben Amager og Expert i København.

Brancheskift til foto/video

Erhvervs skift i 2001 til fotobranchen som 1.mand og senere butikschef. Udover salg, indkøb og ledelse blev der også arbejdet med filmfremkaldelse på Agfa MCS-101, digital billedbehandling, dias og negativ scanning på Reflecta DigitDia 7000 og mere end 4000 video overspilninger fra kamerabånd til dvd. Syv år i fotobranchen blev et afgørende vendepunktet for, at kunne dyrke den personlige hobby interesse for foto/video og det kom naturligvis til at berører både fremtidig fotoarbejde, videoproduktion og ikke mindst computer erfaring med redigering af foto og video optagelser.

EM92 - HD film i 2006

Blandt de allerførste filmoptagelser med et Siemens videokamera fra fodboldlandsholdets EM92 hyldest og kortege gennem Amagerbrogade. Første HD film blev optaget helt tilbage i 2006 med et Sony HDR-HC3E. Filmoptagelserne foregik i Strasbourg under Tour de France. VIP adgang gav mulighed for, at komme helt tæt både verdenskendte cykelryttere fx Bjarne Riis, Sastre, Voigt og mange flere. Nikolaj Kirk fra "Nak & Æd" medvirket som køkkenchef og gav underholdende opvisning og foredrag i madkunst under forskellige arrangementer. HDV 1080 video formatet var dengang helt nyt og forud for sin tid. Der fandtes nemlig ingen afspilnings muligheder. Filmoptagelserne blev derfor i stedet konverteret til DVD format med Dolby surround 5,1 lydspor og fransk musik af selveste Jean-Michel Jarre.

Efteruddannelse

Efter en god og solid erhvervs erfaring i radio/tv og fotobranchen viste jeg, at personlig og faglig udvikling lå som perler på en snor... nøgleordet var visuel kommunikation. Jeg gennemførte derfor efteruddannelse som FTP film-tv produktion assistent og webintegrator på København og Roskilde tekniske skole. Efterfølgende blev kompetencerne suppleret med kurser i billedbehandling, kamerateknik, journalistisk formidling, grafisk layout og droneregler. 

Frivilligt arbejde

Jeg var på daværende tidspunkt også firtids engageret med arbejde som filmfotograf og redigeringstekniker på Kanal Urban lokal-tv med arbejdsopgaver med reportagefilm og beboerjournalistisk formidling i samarbejde med Partnerskabet på Amager. Senere i perioden oprettet jeg en beboerforening i Urbanplanen med en fotoklub og tilhørende fotostudie og udførte samtidig bestyrelsesarbejde i foreningen.

Projektarbejde

I 2011 var jeg ansat som projekt medarbejder hos John Hansen A/S og Selskabslokalerne med webdesign udvikling og grafisk layout til brochure folder og flyvers. Herefter blev det til en projekt ansættelse hos virksomheden Digital Gruppen ApS i 2012 med alsidige arbejdsopgaver indenfor webshop, varesalg, indkøb og kundeservice.

Fra hobby til freelance

Freelance arbejde med foto, filmproduktion og webdesign er kommet snigende ind ad bagdøren gennem aktiv deltagelse i lokalområdet mange aktiviteter og den boligsociale helhedsplan i en større boligafdeling i København. En af de første større opgaver blev den årlige DVD filmproduktion om hverdag og aktiviteter i dagplejen i Kbh. kommune gennem 7 år. Senere blev det til filmarbejde for Kanal-Urban lokal-tv, KV valgvideo, reportagefilm fra Urbanfestivals og ikke mindst undervisningsfilm om parterapi med Carl-Mar Møller samt dokumentarfilm om PTSD ramte krigsveteraner. Efter fire knæoperationer og en større rygoperation med deraf længerevarende sygdomsforløb besluttet jeg, at flytte til det dejlig Sydfyn i 2015. Her fik jeg både vedligeholdt og fornyet kompetencerne med optagelser til reportagefilm on-location og interviews i radiostudiet hos Radio Diablo i Svendborg. Dertil tilkom event fotoarbejde for Svendborg Foto & Video og videoproduktion for Sydfyns-Tv, bestyrelsesarbejde og webudvikling for Boligselskabet Sydfyn samt  fotografiske og web orienteret aktiviteter for private og virksomheder på Sydfyn.

Faglige kompetencer

 • Butiks uddannet i salg & indkøb, kundeservice, administration, personale, marketing.
 • PS photoshop billedbehandling. PP premiere pro filmredigering. AE after effect animation.
 • FTP uddannelse - Film-&Tv produktions assistent på Københavns tekniske skole.
 • Webintegrator - website uddannelse på København og Roskilde tekniske skole.
 • Kurser: Billedanalyse, kamera teknik, journalistisk formidling, grafisk layout.
 • EASA & TBST 2021 - Drone kompetence certifikat OPEN A1+A2+A3.
 • Udgivet artikler

  Remiseparken set gennem Jørgens linse
  Ildsjælen bag kameraet
  Foto videoklub til urbanfestival
  urbanplanens nye video portal

  Billedgalleri