Om Jørgen Hansen

Historien om idemager bag projekt medieproduktion

Fra hobby interesse, erhvervs erfaring og uddannelse til passion for visuel kommunikation.  Den gode historie fortælles med brug af moderne digitale værktøjer til online præsentation på relevante medieplatforme.

Idemager bag projektet

Butiksuddannet i salg, indkøb og kundeservice med sammenlagt 22 års ansættelse i radio/tv branchen. Herefter 7 år i fotobranchen som 1.mand og butikschef hos Bingofoto. Siden barnsben har jeg været hobby fotograf indtil faglig erhvervs start i fotobranchen - 2001. Sammenlagt bilver det til 29 års erfaring indenfor butikssalg og kundeservice. I dag arbejdes primært som freelancer med medieproduktion indenfor foto, film og webdesign. Er bosat i Svendborg på Sydfyn. Herunder kan du læse mere profil historie.

Foto og film interessen startede allerede som 10 årige.  Dengang, så jeg min far optage med et smalfilm kamera og efter fremkaldelse blev optagelsen afspillet med et lysapparat direkte på stuevæg. Vildt imponerende og jeg var solgt !   Mit første fotokamera i 70´erne var et Japanske Homer No.1 mini kamera som er på størrelse med et moderne GoPro kamera. Kameraet benyttet 17,5mm filmrulle og 14x14mm S/H negativer kunne papirfremkaldelse i 6x6cm med hvid kant.  Som teenager og skoleelev tjente jeg mine første arbejdsløn efter skoletid som medhjælper i et større snedkeri som produceret både højttalere kabinetter og montering af driver og delefilter i montage afdelingen... Dengang var højttalere meget store og tunge.

Opstart i radio/tv branchen

Efter butiks uddannelsen var jeg med under hele opstarten af faderens franchise virksomhed i samarbejde med "direkte til dig" virksomheden Audioscan i 1984.  Det resulteret i gode erfaringer indenfor radio/tv/video udstyr, marketing og annonce layout til fagmagasiner og lokalaviser.  Dengang var der stor efterspørgsel på store kvalitets højttalere. Det betød udvidet teknisk erfaring som konstruktør assistent og et utal af højttalere blev bygget og solgt direkte til kunden.  Senere i ansættelses forløbet blev det også til arbejdsopgaver som teknisk assistent med service og reparation af primært cd-afspillere og videomaskiner på intern værksted. Efter job skifte blev det til yderligere 4 års ansættelse som 1.mand og butikschef hos Hi-Fi Klubben og Expert i København.

Erhvervsskift til fotobranchen

Erhvervs skift i 2001 til fotobranchen som 1.mand og senere butikschef. Udover salg, indkøb og ledelse blev der også arbejdet med  filmfremkaldelse på Agfa MCS-101, digital billedbehandling, dias og negativ scanning på Reflecta DigitDia 7000 og mere end 4000 video overspilninger fra kamerabånd til dvd.  Syv år i fotobranchen blev et afgørende vendepunktet for, at kunne dyrke den personlige hobby interesse som naturligvis kom til at berører både fotoarbejde og filmproduktion samt teknisk redigering og computer know-how.

EM92 - HD film i 2006

Blandt de allerførste filmoptagelser var med et Siemens videokamera fra fodboldlandsholdets EM92 hyldest og kortege gennem Amagerbrogade.  Første HD film blev optaget helt tilbage i 2006 med et Sony HDR-HC3E. Filmoptagelserne foregik i Strasbourg under Tour de France. VIP adgang gav mulighed for, at komme helt tæt både verdenskendte cykelryttere fx Bjarne Riis, Sastre, Voigt og mange flere. Nikolaj Kirk fra "Nak & Æd" medvirket som køkkenchef og gav underholdende opvisning i madkunst under arrangementer. HDV 1080 film formatet var dengang helt nyt og forud for sin tid. Der fandtes nemlig ingen afspilnings muligheder. Filmoptagelserne blev derfor konverteret til DVD format med Dolby surround 5,1 lydspor.

Efteruddannelse

Efter en god og solid erhvervs erfaring i radio/tv og fotobranchen viste jeg, at personlig og faglig udvikling lå som perler på en snor... nøgleordet var visuel kommunikation.  Jeg gennemførte derfor efteruddannelse som FTP film-tv produktion assistent og webintegrator på København og Roskilde tekniske skole.  Efterfølgende blev kompetencerne suppleret med kurser i billedbehandling, kamerateknik, journalistisk formidling, grafisk layout og droneregler. 

Frivilligt arbejde

Jeg var på daværende tidspunkt også engageret i fritiden med arbejde som filmfotograf og redigeringstekniker på Kanal Urban lokal-tv som senere blev arbejde med reportagefilm og beboerjournalistisk formidling for Partnerskabet på Amager.  Senere i perioden oprettet jeg en forening med fotoklub og tilhørende studie samt bestyrelsesarbejde i Urbanplanen på Amager.

Webprojekt arbejde

I 2011 var jeg ansat som projekt medarbejder hos John Hansen A/S og Selskabslokalerne med webdesign udvikling og grafisk layout til brochure folder og flyvers.  Herefter blev det til en projekt ansættelse hos virksomheden Digital Gruppen ApS med alsidige arbejdsopgaver indenfor webmaster, varesalg, indkøb og kundeservice.

Fra hobby til freelance

Freelance arbejde med foto, filmproduktion og webdesign kommet snigende ind ad bagdøren pga deltagelse med aktiviteter i lokalområdet.  En af de første større opgaver var DVD filmproduktioner for dagplejen i Kbh. kommune i gennem 7 år. Senere blev det til filmarbejde for Kanal-Urban lokal-tv, KV valgvideo, reportagefilm fra Urbanfestivaler og ikke mindst undervisningsfilm om parterapi med Carl-Mar Møller samt dokumentarfilm om PTSD ramte krigsveteraner.  Efter fire knæoperationer og en større rygoperation med et længere varige sygdomsforløb besluttet jeg, at flytte til det dejlig Sydfyn i 2015.  Her har jeg vedligeholdt kompetencerne med filmoptagelser i studie og reportagefilm for Radio Diablo i Svendborg, filmproduktioner for Sydfyns Tv, bestyrelsesarbejde og webudvikling for Boligselskabet Sydfyn samt andre foto/film og webdesign aktiviteter for private og virksomheder på Sydfyn og Langeland.

Faglige kompetencer

 • Butiks uddannet i salg & indkøb, kundeservice, administration, personale, marketing.
 • Photoshop billedbehandling. Premiere Pro filmredigering. After Effect animation.
 • FTP uddannelse - Film-&Tv produktions ass. på Københavns tekniske skole.
 • Webintegrator uddannelse på København og Roskilde tekniske skole.
 • Kurser: Billedanalyse, kamera teknik, journalistisk formidling, grafisk design/layout.
 • EASA & TBST 2021 - Drone kompetence certifikat A1+A2+A3 hos MyDroneAcademy.
 • Udgivet artikler om

  Remiseparken set gennem Jørgens linse
  Ildsjælen bag kameraet
  Foto videoklub til urbanfestival
  urbanplanens nye video portal