LONDON

Serværdigheder i London. Westminster

Parlamentet kaldes også Westminster Palace, fordi det var her, de engelske regenter siden 1000-tallet boede. I 1547 flyttede kongen til Whitehall Palace, men overhuset blev på stedet, der i 1834 blev raseret af en brand, som kun Westminster Hall overlevde. Det nuværende Westminster Palace er opført i 1840 - 1888 i pragtfuld nygotisk stil. Her har parlamentets to akmre hjemme, og debatter her er åbne for publikum.

Big Ben er navnet på den 13 ton tunge klokke i Wstminster Palaces berømte tårn. Kirken er grunlagt som kloster i 1065, men fik i 1245 sit nuværende gotiske udseende. Krken har lige siden været landets kroningskirke. Se de mange kapeller i kirken, ikke mindst for St.Edward, hvis sarkofag er det helligste relikvium. I kirken er der også et museum, der er indrettet i en del af den tidligste bygning fra 1065.

Leadenhall Market Markedet har været et af Londons bedste steder at købe kød og fisk allerede i 1300-tallet

Monument Søjlen, der er 62 meter høj, er opført til minde om byens store brand i 1666

Victoria Den store katolske kirke er bygget i en eventyrlig byzantisk stil i 1903. Der er flot marmorinteriør og en god utsift fra tårnet.

Pimlico Det berømte Tale Gallery, hvis samlinger erhvervsmanden Henry Tate grunlagde i 1897, blev i 2000 opdelt i Tate Britain og tate Modern. På Tate Britain er den fine samling af britisk malerkundt fra 1500 til i dag udstillet.

Bristisk Museum British Museum, grunlagt i 1753, har en af verdens største samlinger. Her kan man se genstande fra hele verden. Af det store museums mange højdepunkter kan nævnes friserne fra Athens Partenon på Akropolis og utallige egyptiske skatter Courtauld Gallery & Gilbert Collection.

Temple I den nyklassicistiske Somerset House er der to store kunstsamlinger. Courtauld Gallery rummer mange store værker, primært af impressionister, fx Monet, Van Goegh, Gauguin, Cezanne og Renior. Filbert Collection rummer foskjellige kunstværker inden eksempelvis sølvarbejder.

Covent Garden Covent Gardens torvhaller fra 1832 er centrum for sandt folkeliv og et must at opleve.

Lambeth North Museet, der er indrettet i et tidligere hospital, skildrer krigens historie. Bl.a vises meget levende situasjonerne fra 1. Verdenskrigs skyttegravskrig og 2. Verdenskrigs bombardementer af London.

Waterloo London Eye er en af Londons nyeste seværdigheder, bygget til år 2000-fejringen. Udsigten fra de lukkede kabiner i pariserhjulet på 135 meter er enestående, og gir en udsigt på 4 mil. En tur rundt tager 30 minutter.

Charing Cross. Pladsen er en af byens oaser, hvor folk mødes i stor stil, når vejret er godt. Pladsen er skabt som minde om Lord Nelson, der troner på den 56 meter høje søjle. I 1805 overvandt han den spanske og den franske flåde.

Southwark PÅ Tate Modern er der udstillet en enorm samling af international kunst fra 1900 til i dag, bl.a. værker af Monet, Matisse og Picasso.

London Bridge Katedralen er en smuk fransk inspireret gotisk kirke fra 1200-tallet. HMS Belfast er en krydser, der var i aktiv tjeneste i 1938 - 1953 i den engelske flåde. Åbent for publikum.

Tower Hill Broen er et af Londons verdensberømte vartegn, opført ved en ingeniørmessig bedrift i 1894 Tower blev påbegyndt i 1066, da Vilhelm Erobreren ville fastholde kontrollen over Themsen og London. Tower er i dag et møde med de kendte Beefeatergardere. Deres uniformer og traditioner stammer fra Tudortiden. I Tower er Englands værdifulde kronjuveler og regalier samt en våbensamling udstillet.

Bank Bank of England er stedet, hvor landets guldreserver ligger. Her er i dag et museum.

Guildhall er byens tidligere mangeårige rådhus. Den store smukke hall benyttes stadig ved officielle lejligheder.

St. Pauls Londons bymuseum viser byens historie tilbake til romerne. her er mange interessante historiske genstande.

St. Pauls St.Pauls Vathedral er i Europa kun overgået af Peterskirken i størrelse. Byggeriet fra 1710 er imponerende, og det fornemmer man ikke mindst fraden 113 meter høje kuppel. I og omkring Old Bailey, der er en af Londons gamle retsbygninger, kan man se en kuriositet: dommerne med de tradisjonelle parykker.

Temple I den nyklassicistiske Somerset House er der to store kunstsamlinger. Courtauld Gallery rummer mange store værker, primært af impressionister, fx Monet, Van Goegh, Gauguin, Cezanne og Renior. Filbert Collection rummer foskjellige kunstværker inden eksempelvis sølvarbejder.

Pariserhjulet London Eye Tag en tur i verdens største pariserhjul med en højde på hele 135 meter og få en fantastisk udsigt over London. Den behagelige rundtur varer cirka en halv time og i klart vejr kan du se hele 40 kilometer ud over London. Glaskabinerne er monteret udvendigt på hjulet, hvilket sikrer dig det bedst mulige udsyn. London Eye, der blev opstillet i år 2000, giver dig i sandhed et nyt perspektiv på gode gamle London.

Madame Tussauds Vil du møde kendte mennesker, om end i mindre talende versioner end normalt, så er Madame Tussauds det rette sted at besøge. Her er voksdukkerne så naturtro, at man næsten tror, at de er levende. Nye kendte personer tilføjes hele tiden, og i dag er der flere end 400 dukker. Da der ofte er timelange køer, bør man bestille billetter i forvejen. Det er både billigere og mere smidigt. Køb billetter til Madame Tussauds. Når du vel er der, så sørg for at stille dig i den rigtige kø. Spørg eventuelt en af vagterne.

Musical i London London har i mange år været et kraftcenter for musik og teater. Og byen byder stadig på en teaterscene i verdensklasse. På din storbyferie i London kan du derfor vælge mellem alt fra intellektuelle kammerspil til løsslupne folkekomedier.

Tower of London Tower of London blev grundlagt helt tilbage i 1066 af William Erobreren. Det er i dag en af verdens mest kendte og spektakulære borge. Tower of London har hvert år over 2,5 millioner besøgende, som bl.a. udforsker fængselshullet, juvelhuset, henrettelsesskuepladsen og meget mere. I Tower of London opbevares de kendte britiske kronjuveler.

Docklands med de gamle værfter, lagerhuse og havne er en af de ældste dele af London. Hele området blev renoveret i de sene 1980’ere, og i dag består det i dag i høj grad af moderne bygninger og kontorer. I Docklands kan man promenere, spise godt og studere det gamle i skøn forening meddet nye. Docklands har også en lille helt automatiseret jernbane, som man kan køre med. Windsor Castle, Stonehenge and Georgian Bath

Windsor Castle You leave London heading west for Windsor. Windsor Castle has been the home of the Royal family for 900 years. You will visit the State Apartments, still used for royal and state occasions. The magnificent State Apartments are furnished with some of the finest works of art from the Royal Collection, including paintings by Rembrandt, Rubens, Canaletto, Gainsborough and the famous triple portrait of Charles I by Sir Anthony Van Dyck.

Da Vinci Code Walking Tour London Start at Westminster Abbey, the burial place of Sir Isaac Newton, and where the identity of 'The Teacher' is finally revealed. Then make your way along Whitehall to Horseguard's Parade, where 'The Teacher' disposes of one of his accomplices. Then it's a short walk to Trafalgar Square, home to the National Gallery where you'll find Leonardo Da Vinci's 'Virgin of the Rock', said to be laden with cryptic clues!

Historic London Pub Evening Tour Like to try an alternative entertainment to the theatre? Here's an entertaining and informative option for those wanting a bit more than the regular tourist attractions. Away from regular tourist sights, down London's own "back-roads" are ancient pubs, coaching inns and riverside taverns which have survived 500 years of fire, flood, wartime Blitz and modern developers!