Profil historie om mennesket bag JH-Medieproduktion.

Jørgen Hansen er grundlægger af JH-Medieproduktion.

Jørgen er uddannet i detailhandlen og har 24 års erhvervserfaring indenfor salg, indkøb, marketing og administration i Radio/Tv og Foto/Video branchen. 

Siden 2001 har han arbejdet med foto og filmopgaver gennem erhvervsarbejdet ogJørgen laver reportagefilm yderligere påtaget sig forskellige ekstra projekt opgaver som freelancer og frivillig foreningsarbejde.

Fra 2003-2009 har han hvert år produceret en års kalvakade DVD film for Københavns kommune om dagplejebørns hverdags aktiviteter.

I de seneste år er udført filmproduktion for en større radio station på fyn med optagelser af live radiointerview, reportager og nyhedsdækning.

Lidt historie.

Foto og film interesse startede allerede som 10 årige. Dengang, Jørgens første kamera - Homer No.1så Jørgen sin far optage med et smalfilm videokamera og efter fremkaldelse blev optagelsen afspillet med et lysapparat og fremvist direkte på væggen. Vildt imponerende...dengang ! Hans første fotokamera i 70´erne var et Japanske Homer No.1 mini kamera som er på størrelse med et moderne GoPro Hero. Kameraet benyttet 17,5mm filmrulle og som efter fremkaldelse kunne udprintes fra 14x14mm S/H negativer til papirfremkaldelse i str. 6x6cm.

Første High Definition filmoptagelser i 2006. Jørgen Hansen - DVD fra Tour De France

Jørgen producerede sin første fuld HD 1080 reportagefilm tilbage i sommeren 2006 i Strasbourg - Frankrig med titlen "Tour de France 2006". HD film formatet var desværre forud for sin tid og blev derfor i stedet udgivet som DVD med Dolby Surround 5,1 lydspor.

I 2008 arbejdet han som filmfotograf og redigerings-tekniker hos Kanal Urban lokal-Tv med studie og on-location reportage filmoptagelser og derefter i tæt samarbejde med Partnerskabet/3B i Københavns kommune frem til 2015. 

Specifik efteruddannelse er et godt supplement.

Jørgen har sideløbende gennemført uddannelse som webintegrator, film & Tv produktion samt deltaget i forskellige kursusforløb med billedanalyse, Københavns Tekniske Skolekamerateknik, photoshop, grafisk layout og som beboerjournalist. Jørgens faglige kompetencer og ekspertise udspringer fra en interesse filosofi om at objektiv information er vigtige nøgleparameter for mennesker i et moderne samfund. 

"Alt for mange mennesker har større viden om hvad der sker på den Artikel med Jørgen Hansen´s filmproduktion i Amagerbladet "Remiseparken set gennem Jørgens linse" anden side af jordkloden og samtidig en meget begrænset viden om aktiviteter lige "rundt om hjørnet" i nærmiljøet og lokalsamfundet".

Derfor blev produktion af reportagefilm og journalistisk formidling en vigtig udbygning af hans arbejdsområde. "Formidling af relevante informationer og budskaber til borgerne og virksomheder i lokalområdet er vigtige" mener Jørgen og tilføjer, at "viden giver en mere nuanceret forståelse af livets mangfoldighed lige fra politik til kultur".

Foreningsarbejde med fotoaktiviteter.

Tidligere idemager til foreningsarbejde i en foto og videoklub på Amager gav muligheder for både, at eksperimentere med kamera og studieteknik og samtidig have social samvær med medlemmer og beboere i boligselskabet. 

Jørgen fortæller: "Foreningen havde ugentlig "åben hus" i aktivitets lokalerne til stor glæde for både medlemmer og fremmødte. En stor del de fotointeresseret fik også lavet flotte portrætfoto...Det var en win-win situation". 

Visuel udtryk med tydelig information og konstuktiv kritik.

Jørgen har også beskæftiget sig en del med målrettet event kommunikation til borgerne gennem filmreportager.

Derudover har mere samfunds orienteret produktion af Jørgens DVD Film fra 2008informationsfilm om lukningstruet kommunale institutioner pga besparelser i København. Her blev DVD produktionen personligt afleveret til samtlige borgmestre inkl. daværende overborgmester Ritt Bjerregaard. Historien endte godt, da spareforslaget ved næste budget forhandlinger blev nedstemt.

Det er også senest blevet til flere doku/reportagefilm med konstruktiv kritiske oplysninger, når borgere i flere kommuner er blevet udsat for krænkende borgerservice.

Jørgen fortæller: "Nogle gange føler jeg virkelig trang til, at hjælpe borgere i Jørgen producere dokumentarfilmnød. Historier fra borgerne er ofte ganske skræmende. Men med filmproduktioner som indeholder konstuktiv kritik har resultatet flere gange hjulpet kommunerne til, at ændre og forbedre deres borgerservice. Det er altid stort, når man bliver hørt gennem medieproduktion"

Jørgens motto: "Visualisering af informationer skaber større viden og bedre forståelse". 

"Det har været udfordrende og benhårdt udviklingsarbejdeat opnå de ønsket Ildsjælen bag kameraet - Jørgen Hansen siger farvel til Urbanplanen kompetencer med tilfredsstillende resultater. 100% personlig og engageret interesse kombineret med konkret projekterfaring og efteruddannelse indenfor medieproduktion er et særdeles godt fundament til nye fremtidig projekter med visualisering af informations flow".

Kreativitet er et vigtigt "drivmiddel" til udvikling af nye udtryksformer.

Frihed til kreative eksperimenter sikres gennem delvis uafhængighed. Her er også plads til anderledes "skæve" medie indhold og udtryksformer. "Alt produktion behøver ikke, at være lige efter bogen" mener Jørgen. Det selvstændige og kreative engagement med åbent hjerte og sind uden konstant, at skulle have fokus på økonomi og seertal bidrager væsentlig til plads for kontroversielle og kreative ideer og tanker. "Formidling af jordnære alternative informationer er en æressag".

Improvisering og fluen på væggen er en balancekunst.

En del foto og video opgaver foregår helt uden forudgående kendskab tilJørgen improvisere til stormøde placering af lokaliteter og andre særlige forhold. Jørgen fortæller: "Det var i starten en lidt svær øvelse, men med årene og opgaverne blev erfaringer benyttet til en hurtig og improviseret forberedelse med de bedste beslutninger inden start på begivenheden".

Jørgen er ikke bange for, at kaste sig ud i nye udfordringer. 

"Min absolut største projekt udfordring var helt klart samarbejdet med Carl-Mar Jørgen Hansen og Carl-Mar Møller - Parterapi Møller om at producere et projekt om "Parterapi" med otte forskellige cases. Fra første projektmøde og til den færdige DVD produktion gik der hele 17 måneder. Perioden indkluderet også sygdoms forløb efter en større rygoperation. Hele filmprojektet inkl. grafisk arbejde til 4-sidet cover design og medietryk havde en samlet datakapacitet på 486 GB. Det blev også til ekstra omkostninger med en nykonstrueret og håndbygget stationær computer og et ekstra C-kamera som skulle indgå i et større multicam setup."

En rejse i faglig udvikling og personlighed.

Lige nu er Jørgen både på en personlig og faglig rejse i livet. En ny placering på danmarkskortet og helt nye udfordringer indenfor optagelser af levende billeder og lyd. Jørgen tester drone udstyr Interesse for drone foto og film er også kommet på listen samt gyroskopisk stabiliseret action optagelser som giver helt nye spændende muligheder indenfor dynamisk visualisering... og som Jørgen selv siger "Ny teknologi til, at udvikle og optimere visuelle budskaber og dermed forbedre modtagerens forståelse af informationer... er for mig - en stor udfordring og resultatet er næsten belønning i sig selv". 

 • In-House Studie Profil
 • Reportage Interviews
 • On-location Filmoptagelser
 • On-location Portrætfoto
 • Postproduction
 • On-location Filmoptagelser
 • Filmoptagelser i Radio Studie
 • LIve Radio og Filmreportage
 • On-location Filmoptagelser
 • Drone Testflyvning
 • Studie Portrætfoto
 • On-location Filmoptagelser
 • Drone Optagelser
 • Postproduction
 • On-location Filmoptagelser
 • Fotostudie Eksperimenter
 • Studie Filmoptagelser
 • On-location Filmoptagelser
 • Drone Testflyvning
 • In-House Studie Setup
 • Hobby Foto
 • LIve Radio og Filmreportage
 • In-House Studie Action
 • Postproduction
 • Fotostudie Eksperimenter
 • Fotostudie Setup
 • Fotostudie Setup Eksperimenter
 • LIve Radio og Filmreportage
 • In-House Studie Setup